Манастирска вина поново су се нашла пред винољупцима италијанског сајмa Vini da terre estreme. Ова изложба вина бележи више од 30 година постојања, зато је излагачима манастира Буково била изузетна част да се још једном нађу на овом јединственом сајму, међу винарима чији производи настају у екстремнијим условима од уобичајених и чија вина због тога носе специфични печат и тиме се издвајају по својој оригиналности.

Као аутохтона сорта нашег краја, Црна тамјаника је привукла пажњу, али су промовисана и остала манастирска вина: Chardonnay, Chardonnay барикирани, Rose од бургундца, затим Cabernet Sauvignon, Game, Merlot, као и јединствена купажа – Вез.

Ове године сајам је одржан у граду Матера, на југу Италије, а оно што је додатно обележило посету сајму и овој регији је и одлазак у Бари, где се налазе мошти Св. Николаја Чудотворца, покровитеља манастира Буково. Крипту опслужује свештенство Руске православне цркве, те је у четвртак 3. марта 2022. свету Литургију служио Епископ макаровски Гедеон, уз саслужење протосинђела Симеона, сабрата манастира Буково, и уз молитвено учешће верног народа.